Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ολοταχώς προς την διάσπαση βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας να αλωνίζουν την περιφέρεια δείχνοντας πως επόμενος στόχος τους είναι η έξοδος και η συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι πλέον άγνωστο εάν θα φθάσει ως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρητικά θα γίνει τον Σεπτέμβριο καθώς όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι αμέσως μετά την καταψήφιση από μέρους των βουλευτών της, της νέας συμφωνίας με τους πιστωτές, πιθανότατα θα επιλέξουν τον δρόμο της αποχώρησης.

Η iskra.gr διοργανώνει απόψε στον Βόλο νέα πολιτική συγκέντρωση με πρόσχημα τον εορτασμό των πέντε χρόνων λειτουργίας της ως ιστότοπου, όμως ουσιαστικά αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν το όχημα για το άνοιγμα της Αριστερής Πλατφόρμας προς κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και γενικότερα την επιλογή μίας άλλης εναλλακτικής πορείας.

Στον Βόλο η Αριστερή Πλατφόρμα στέλνει ένα από τα πρωτοκλαςάτα στελέχη της, τον Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος θα είναι και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις με ομιλητές εκπροςώπους της Πλατφόρμας ούτως ώστε μετά τις 20 Αυγούστου να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για αυτονόμηση της σημερινής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από την Δέσποινα Χαραλαμπίδου επίσης της μειοψηφίας σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τις δυνάμεις του αριστερού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται δυσαρεστημένες από τις κυβερνητικές επιλογές.

Όπως επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρώην υπουργός με σαφήνεια παρότρυνε όλους τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας να καταψηφίσουν το Μνημόνιο για να διαδηλώσουν την αντίθεςή τους σ΄ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με όσα λέει είναι σαφές πια ότι στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά την ασυλία που τού προσφέρει προς το παρόν ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός μη επιβάλλοντας πειθαρχικά μέτρα εναντίον των διαφωνούντων.

Το Μαξίμου παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της μειοψηφίας και εκτιμά ότι η διάσπαση είναι πλέον αναπόφευκτη ανεξαρτήτως τού ότι υπήρξε μία προσχηματική εκεχειρία στην Κεντρική Επιτροπή με την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.