Μήνυμα ενάντια σε μια συμφωνία έστειλε ο Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του ΣΥΡΙΖΑ ώστε η κυβέρνηση να μην κινηθεί σε μνημονιακή τροχιά».

Μιλώντας στον Real fm 97,8 ο πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μέλος της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Τρίτο μνημόνιο δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Συμφωνία δεν έχει υπογράψει η κυβέρνηση και επομένως το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι να κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν, μέσω της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Κεντρικής Επιτροπής, μέσω όλου του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν, ώστε η κυβέρνηση αυτή στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κινηθεί στην μνημονιακή τροχιά.

Δεν θα είναι καλό για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι καλό για την Αριστερά, δεν θα είναι καλό για την κυβέρνηση, κυρίως όμως δεν θα είναι καλό για τον λαό μας που θα συνεχίσει να φτωχοποιείται».

Ερωτηθείς για το εάν η Αριστερή Πλατφόρμα πρόκειται να λάβει χαρακτηριστικά νέου κόμματος, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Το σενάριο στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή εμείς είναι να κρατηθεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθει στην αντιμνημονιακή του πολιτική και στο πρόγραμμά του». 

Και συμπλήρωσε:

 Η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με μνημόνια να είναι εντελώς προσωρινή. Μια μικρή, μικρή, πάρα πολύ μικρή, και πικρή θα έλεγα, παρένθεση και όλες οι προσπάθειές μας είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι κινήσεις, πάντως, της Αριστερής Πλατφόρμας κλιμακώνονται και τόσο ο κ. Στρατούλης όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη του ΟΧΙ, αυτή τη φορά απέναντι στη συμφωνία με τους δανειστές. Απόψε στις 20.30 ο Δημήτρης Στρατούλης θα είναι ομιλητής σε συγκέντρωση στον Βόλο με τίτλο «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε...».