Σε τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των τεσσάρων θεσμών θα αξιολογηθούν οι έως τώρα διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, ενώ ήδη συγγράφεται το προσχέδιο της συμφωνίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια ώρα, η Κομισιόν επιμένει στην εκτίμηση ότι είναι εφικτή μια συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου. 

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, είναι ακόμα πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 20 Αυγούστου, ενώ επανέλαβε τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι εφόσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις, η συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα. 

Η Αντρέεβα χαρακτήρισε την πρόοδο στις συνομιλίες «ικανοποιητική» και σημείωσε ότι αύριο το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των θεσμών, όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. 

Ήδη γράφεται το προσχέδιο του μνημονίου που θα συνοδεύει το πρόγραμμα της Ελλάδας, σημείωσε η Μίνα Αντρέεβα, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Bild που επικαλείται ανώνυμες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης και κάνουν λόγο για συμφωνία - γέφυρα. 

«Κανείς δεν έχει καλύτερη ενημέρωση για την εργασία των τεχνικών κλιμακίων από εμάς. Στις διαπραγματεύσεις μετέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον EFSF και η ενημέρωση που έχουμε από τα τεχνικά μας κλιμάκια μιλούν για ικανοποιητική πρόοδο στις συζητήσεις», είπε χαρακτηριστικά.