Δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 36% θέλει έξοδο από το ευρώ δημοσίευσε η ιστοσελίδα Iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα της δεξαμενής σκέψης Bridging Europe η οποία στο διάστημα 22 με 24 Ιουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε σταθμισμένο δείγμα 1.010 ατόμων Πανελλαδικά και στην ερώτηση «κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη», το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στην ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύουν οι συμμετέχοντες «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το προεκλογικό του πρόγραμμα», οι απαντήσεις είχαν ως εξής: ένα ποσοστό της τάξης του 83% θεωρεί πως το εγκατέλειψε, ένα 9% πως δεν το εγκατέλειψε, ενώ ένα 8% επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η συμφωνία διάσωσης, που τελικά υπεγράφη, μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες;», στο σύνολο των ψηφοφόρων ένα 73% απαντάει όχι, ένα 8% απαντάει ναί και το 19% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση «είστε ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα της κυβέρνησης ως τώρα;», όχι απαντάει το 77%, ναί απαντάει 15% και 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση «νιώθετε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών;», ναί απαντάει το 76%, όχι απαντάει το 9% , ενώ 15% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Τέλος, στην ερώτηση: «Εάν γίνονταν εθνικές εκλογές σήμερα, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;»:

Το 32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% ΝΔ, το 6,4% «Ποτάμι», το 5,9% Χ.Α., το 5,2% ΚΚΕ, το 4,1% ΑΝΕΛ, 3,0% ΠΑΣΟΚ, 4,2% Άλλο κόμμα και 19,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο.