Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Επιχείρηση ηθικής και πολιτικής αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα έχει ξεκινήσει η ΝΔ, χωρίς μεγάλη δυσκολία, όπως διευκρινίζουν τα γαλάζια στελέχη, καθώς οι αφορμές που δίνουν οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγες.

Τόσο ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί της κεντροδεξιάς παράταξης θα περάσουν στην επίθεση στις επόμενες μέρες με στόχο να αποδείξουν ότι η ηθική δεν είναι προνομιακό πεδίο της «κυβέρνησης της Αριστεράς».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής ήταν η ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο Λευτέρης Αυγενάκης και την οποία υπογράφουν 36 συνάδελφοί του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με τίτλο «Αναπάντητες οι Ερωτήσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Ο κ. Αυγενάκης υπενθυμίζει μεταξύ άλλων τις υποθέσεις Βαλαβάνη με τα 200.000 ευρώ, του ανυπότακτου Κορωνάκη, της παράνομης ενοικίασης της βίλας Βαρουφάκη, των εμβασμάτων Μάρδα, των διπλών ταμείων Πολάκη, ενώ επαναφέρει το θέμα του «εξωχώριου υπουργού», ρωτώντας αν υπάρχει άλλο μέλος της κυβέρνησης, που τον περασμένο Δεκέμβριο έσπευσε να μεταφέρει τεράστια ποσά στο εξωτερικό υπό το φόβο κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών λόγω εκλογών.

Όπως έλεγε στο newpost.gr, βουλευτής που συνυπογραφει την ερώτηση, μόλις σε ένα εξάμηνο, ο μακρύς κατάλογος μια σειράς τέτοιων περιστατικών αποδομεί από μόνος του τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ «περί ηθικής» και αποδεικνει ότι η «αριστερή διακυβέρνηση» βρίθει περιπτώσεων διαφθοράς και αδιαφάνειας.

Η επιχείρηση αποδόμησης περιλαμβάνει και την ταύτιση της κυβέρνησης με τα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία, μέσω της παρουσίασης συγκεκριμένων οικονομικών στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανακοίνωση του τομέα Οικονομίας της ΝΔ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει», λένε με βάση τα στοιχεί αυτά, τα στελέχη της ΝΔ, με τον Χρήστο Σταϊκούρα στη σχετική ανακοίνωση να καταλήγει σε δύο βασικές διαπιστώσεις: πρώτον ότι η οικονομία επέστρεψε στα πρωτογενή ελλείμματα και δεύτερον πως η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014 (από την εκτίμηση για +2,5% (ισχυρή ανάπτυξη), περάσαμε στο -2% με -4% (βαθιά ύφεση).

Για το λόγο αυτό τα γαλάζια στελέχη επιμένουν: Συμφωνία άμεσα, για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, ενώ καλούν τον κ. Τσίπρα, να αναλάβει άμεσα και επί της ουσίας την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, καθώς όπως λένε, θα είναι τραγικό η χώρα να συνεχίσει, επί μακρόν, να πληρώνει το κόστος των εσωτερικών διευθετήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ