Κατηγορηματικά αντίθετος στην ψήφιση Μνημονίου από μια κυβέρνηση της Αριστεράς εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, o οποίος τόνισε ότι από αυτή την γραμμή δεν μετακινείται ούτε βήμα πίσω. 

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο:

Δεν ψηφίζω μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το δικαίωμα να φέρει μνημονιακές συμφωνίες. 

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως στηρίζει μια κυβέρνησης που εκλέχθηκε για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. «Από αυτή τη γραμμή δεν μετακινούμαστε ούτε βήμα πίσω», είπε. 

Ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι οι προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας δεν έχουν τέτοιο χαρακτήρα και υποστήριξε πως επρόκειτο για προγραμματισμένες εδώ και καιρό εκδηλώσεις, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Λαφαζάνη για τα διαθέσιμα του Νομισματοκοπείου, αρνήθηκε ως «αστυνομικό μυθιστόρημα» τα περί ριφιφί.

Υποστήριξε πάντως ότι όντως υπήρχαν διαθέσιμα χαρτονομίσματα, τα οποία, στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών υπήρχαν σκέψεις να αξιοποιηθούν.

Όπως υπογράμμισε:  

Απέναντι στον εκβιασμό των δανειστών η αναζήτηση αυτή εναλλακτικών δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατακριτέα. 

Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε επίσης: «Είχαμε πόλεμο σκληρό, ανέντιμο, με ασύμμετρα μέτρα», είπε ο κύριος Λεουτσάκος αναφερόμενος στον χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε πως στηρίζει με απόλυτο τρόπο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το «όχι» του ελληνικού λαού, αντιστεκόμενος στην εφαρμογή των μνημονίων από την κυβέρνηση. 

Τέλος, ο κύριος Λεουτσάκος, επιχειρώντας να εξηγήσει το γιατί δεν παραιτείται από την έδρα του, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση των οργάνων του κόμματος που να είναι υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου, άρα, είπε, δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός, αρνούμενος πάντως να χαρακτηρίσει έτσι τον πρωθυπουργό. 

Εμείς είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δώσαμε αγώνα για να γίνει από μικρό κόμμα κυβέρνηση, δεν είμαστε περαστικοί και ενοικιαστές, αλλά συνιδιοκτήτες, όμως δεν υπάρχει θέμα «έξωσης», εκτίμησε.

Θέλουμε να πείσουμε τον πρωθυπουργό να μην υποκύψει στον εκβιασμό των δανειστών, να στηριχθεί στη λαϊκή βούληση και να ανοίξει το δρόμο για την λαϊκή ανεξαρτησία και ηγεμονία.

Ορισμένοι γνώρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση και τώρα κάνουν συστάσεις, τόνισε.