«Επί έξι χρόνια ήμουν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο τέως υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ωστόσο ότι περιμένει να δει την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Plan B, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «στόχος ήταν να αποδομηθεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση επί πέντε μήνες» και επανέλαβε τις καταγγελίες για φέουδα της τρόικας στο ελληνικό δημόσιο. 

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο. Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω», επεσήμανε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει προοπτική για το χρέος από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμιά προοπτική», ενώ επεσήμανε πως αναμένουμε να δούμε τι συμφωνία θα υπάρχει όσον αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα κόκκινα δάνεια.