Συνεχίζει τους υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζει πως η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εντός της ευρωζώνης, ενώ σημειώνει πως η μόνη πραγματική αντιπολίτευση προέρχεται από το εσωτερικό του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel τονίζιε πως «τα εναλλακτικά προγράμματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ενόσω η Ελλάδα παραμένει μέλος μίας νομισματικής ένωσης».

Εξειδικεύοντας, ο κ. Λαπαβίτσας τονίζει πως ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαγραφή του χρέους, άρση της λιτότητας, εθνικοποίηση των τραπεζών και δημόσιες επενδύσεις.

Σημείωσε παράλληλα πως «όσο και αν ακούγεται παράλογο αλλά η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στις αρχές και το πρόγραμμά του» τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι δεν «θέλουμε τη διάσπαση».

Σε αυτό το πλαίσιο και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε πως «το 61 – 62% του δημοψηφίσματος επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση». 

«Η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε (...) Η κοινωνία χρειάζεται αντιμνημονιακό πρόγραμμα» συμπλήρωσε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εθνική προετοιμασία για στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών και παραγωγική ανασυγκρότηση για την έξοδο από την κρίση. 

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αντιμνημονιακή στρατηγική χρειάζεται. Θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα. Αντιμνημονιακό πρόγραμμα χρειάζεται η κοινωνία» σημείωσε ακόμη.

«Δεν υπάρχει αριστερό μνημόνιο... Δεν μπορείς να ‘γλυκάνεις’ το μνημόνιο... Αν υπάρξει και ψηφιστεί η συμφωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα και θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν θέλω να δω τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνιο, θα το θεωρήσω τραγικό και για τον ίδιο και για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.