Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ένα κλικ πιο κάτω σε σχέση με τις εκλογές κινείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου αφενός θέλει να σταματήσει η ακατάσχετη εκλογολογία την οποία τροφοδοτεί και η αντιπολίτευση απειλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μία εκλογική αναμέτρηση αμέσως μετά το καλοκαίρι και αφετέρου θέλει να αποφαςίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος χρόνος για προσφυγή στις κάλπες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιστρέφοντας από την Αίγυπτο όπου βρέθηκε για αρκετές ώρες με τον πρωθυπουργό θέλησε να βάλει φρένο στα σενάρια των εκλογών λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται ούτε σχεδιάζει κάλπες.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι δεν πρέπει να βιαστούν να πάρουν αποφάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις χρονικές επιλογές. Κι αυτό διότι θέλουν προηγουμένως να έχουν εξασφαλισμένη την συμφωνία με τους πιστωτές και μετά να προβούν σε εκλογικούς σχεδιασμούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ενοχλήσουν τα μάλα τους έξω.

Επίσης στο Μαξίμου ζυγίζουν όλα τα δεδομένα. Πώς θα γυρίσουν οι πολίτες από τις διακοπές, ποιες διαθέσουν θα δείχνουν απέναντι στην κυβέρνηση, πόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτίθενται να κάνουν τα στραβά μάτια για ένα κυβερνητικό σχήμα που δεν διαθέτει την πλειοψηφία, πόσοι θα μείνουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ασφαλώς τι ακριβώς θα κάνουν οι «Λαφαζανικοί».

Όλα αυτά δεν θα συζητηθούν σε βάθος πριν από τις 20 Αυγούστου. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους συνεργάτες του ότι δεν θα πάρει κάποια σοβαρή απόφαση για την χώρα εάν προηγουμένως δεν έχει ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο της συμφωνίας. Από εκεί και πέρα θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα χωρίς βιαςύνη.

Άλλωστε παραμένει ανοιχτή και η μεγάλη εσωκομματική εκκρεμότητα με την πλευρά Λαφαζάνη να βρίσκεται μόλις με το ένα πόδι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον έχει εξαγγελθεί ένα έκτακτο συνέδριο του κόμματος για το οποίο ουδείς γνωρίζει αυτήν την στιγμή ποιοι θα συμμετάσχουν . Αλλιώς θα κατέβει σε εκλογές ο Αλέξης Τςίπρας με την Αριστερή Πλατφόρμα να έχει φτιάξει έναν δικό της πολιτικό φορέα από πριν αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αλλιώς εάν η σημερινή μειοψηφία αναγκαστεί να φύγει από την Κουμουνδούρου μετά το έκτακτο συνέδριο.