Την ψήφιση των «prior actions» που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης έως τις 20 Αυγούστου έθεσαν ως προϋπόθεση τα κλιμάκια των δανειστών, στη σύσκεψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία θα έρθουν προς ψήφιση «πακέτο» με τις προαπαιτούμενες δράσεις που ζητεί το κουαρτέτο των θεσμών, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. 

Έτσι, τα προαπαιτούμενα αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή σε ειδικό άρθρο μέσα στο κείμενο της συμφωνία, πιθανότατα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση που απαιτείται για την αποπληρωμή της ΕΚΤ και των υποχρεώσεων της χώρας. 

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά ανέφεραν ότι «δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις» σε αυτά μέτρα.

Την ίδια ώρα πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξουν ανατροπές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλαγές που επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Δραγασάκης την Παρασκευή. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, όπου θα δοθεί και η μεγάλη μάχη, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανοιχτά εξακολουθούν να είναι τα κόκκινα δάνεια και το ύψος του δημοσιονομικού κενού

Αύριο θα πραγματοποιηθούν νέες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ανάμεσα στους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής. Μετά το πέρας αυτού του κύκλου διαβουλεύσεων θα γίνουν γνωστά τα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν και τα χρονοδιαγράμματα που θέτει η συμφωνία.