Νέα συνάντηση με το κουαρτέτο των Θεσμών έχουν αυτή την ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που έγινε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. 

Το χθεσινό τετ α τετ του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο χώρο διαμονής των θεσμών.

Πάντως, κυβέρνηση και δανειστές κάνουν σπριντ προκειμένου να φτάσουν σε συμφωνία και οι διαβουλεύσεις εντείνονται, ώστε να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα το πακέτο μέτρων με τα προαπαιτούμενα, που αφορούν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τη φορολογία των αγροτών, τον ΦΠΑ και την εισφορά αλληλεγγύης.

Όλα αυτά για να επιτευχθεί η εκταμίευση μέχρι τις 20 Αυγούστου, ώστε να πληρωθεί το ομόλογο.

Όσον αφορά τα μέτρα, θα γίνει αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις με αύξηση του επιτοκίου από 3% σε 5% και λιγότερες δόσεις για όσους έχουν την ευχέρεια να πληρώσουν, όπως επίσης αλλαγές αναμένονται και στο νόμο Κατσέλη για τα κόκκινα δάνεια.

Για τους αγρότες φαίνεται να κλείδωσε η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο σε δύο δόσεις, ενώ οι πρόωρες συντάξεις μάλλον δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα, χωρίς όμως να αποκλείεται.

Τέλος, αναφορικά με τον ΦΠΑ, το μοσχαρίσιο κρέας επιστρέφει στο 13%, αλλά από την άλλη ανεβαίνουν στο 23% τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και όλες οι σχολές