Την πεποίθηση ότι ενδεχομένως θα γίνουν εκλογές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά και την ανάγκη η κυβέρνηση να βάλει έστω και τώρα τέρμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

Ο ίδιος, ως μέλος της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ότι γίνεται προετοιμασία, ώστε να μην ψηφιστεί το μνημόνιο, ενώ τόνισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες».

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο:

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο πολιτικός φορέας εκείνος, ο οποίος μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο, το οποίο όπως είπε θα είναι καταστροφικό για το λαό και για τη χώρα.

Ο κ. Λεουτσάκος επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει έστω και τώρα να διακόψει τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο μνημόνιο και να προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και με βάση τη λαϊκή στήριξη που έχει εκφραστεί τον Ιούλιο.

Σε σχέση, δε, με αυτόνομη κάθοδο στελεχών της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ πρώιμα σενάρια, προτάσσοντας ότι το κύριο τώρα είναι να επαναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στην πραγματική της κοίτη.