Μια γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας θα ήταν επιθυμητή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «μία διεξοδική συμφωνία θα ήταν πιο σημαντική από μία γρήγορη συμφωνία».

Συγκεκριμένα τόνισε:

Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκταία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών, ένα πρόγραμμα με έναν σημαντικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων και άλλων μέτρων, ένα πρόγραμμα που οφείλει να είναι μια σταθερή και μακροπρόθεσμη βάση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι ένα δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα παραμένει επιλογή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την πλευρά του, επανέλαβε επίσης πως «η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας».

Εντούτοις «είμαστε έτοιμοι για μια γρήγορη εξέταση (της συμφωνίας) αν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε πάντως ο Γιουργκ Βάισγκέρμπερ, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παρουσιασθεί κανένα κείμενο.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Γερμανία θέλει αυτή η συμφωνία να περιέχει «ένα δημοσιονομικό σχέδιο και σχέδιο χρηματοδότησης που να είναι φιλόδοξα, μια αξιόπιστη στρατηγική ιδιωτικοποίησης και μια βιώσιμη μεταρρύθμιση των συντάξεων».