Τον δρόμο της παραίτησης έδειξε εμμέσως στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου

«Να απελευθερώσουν από την πολιτική ομηρεία τον Τσίπρα όσοι διαφωνούν (...) Δεν μπορεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση το πρόγραμμά της χωρίς στήριξη από ένα μεγάλο μέρος της ΚΟ της... Δεν μπορεί να είναι μέλη της ΚΟ όσοι καταψηφίσουν τη συμφωνία πρέπει να διευκολύνουν με τις κινήσεις τους αυτή την κυβέρνηση» επισήμανε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου «πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα, από τη μια στηρίζουν από την άλλη με την τακτική τους ρίχνουν την κυβέρνηση» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλο δρόμο πλην της υπογραφής της συμφωνίας. Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε στη διαπραγμάτευση. «Δεν μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε περαιτέρω την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι με τη διαπραγμάτευση μπήκε το τραπέζι του χρέους. 

Όσον αφορά τη φορολόγηση των αγροτών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικές λύσεις με τα ίδια έσοδα, ώστε να απαλυνθούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τις έχει καταθέσει στους θεσμούς.