Την επαναφορά του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ζήτησαν οι δανειστές, ανάμεσα σε μία σειρά προαπαιτούμενων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την προθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εκτός των άλλων θα έχει αρνητικές συνέπειες στις τσέπες των ασθενών, αλλά και το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Eπίθεση Γεωργιάδη

Τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχολίασε, μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

«Η διαχειριστική ανεπάρκεια-ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε "ισοδύναμα" 140εκατ. ευρώ για το πεντάευρο που φέρνει ετησίως 19 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Κατήργησε το πεντάευρο στα νοσοκομεία, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε τον νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.