Στην προαναγγελία της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης τονίζοντας ότι την ώρα που ο λαός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί το πολιτικό προσωπικό να απολαμβάνει προνόμια.

Σε δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι αντικείμενο ήταν «να δούμε μια φορολόγηση των βουλευτικών αποζημιώσεων και μια μείωση των μισθών των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των στελεχών όλων των ΔΕΚΟ και όλων των μελών Διοικητικών Συμβουλίων και προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών».

Ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε επίσης: 

Η λογική είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση του πολιτικού προσωπικού και μάλιστα του ανώτερου πολιτικού προσωπικού τη στιγμή που ο λαός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, επομένως πρέπει να δούμε μια συνολική μείωση των αποδοχών και των προνομίων που απολαμβάνει το κεντρικό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Για τον σκοπό αυτό σήμερα θα κατατεθεί αντίστοιχο νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει όλες αυτές τις μειώσεις και τις ρυθμίσεις.