Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

H πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με του εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η συνάντηση των δυο πλευρών θα συνεχιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το ΚΥΣΟΙΠ προκειμένουν να ληφθούν αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο για τα «αγκάθια» που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο» των δανειστών τα «κόκκινα δάνεια», την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και κυρίως τη διαχείριση και το εύρος των αποκρατικοποιήσεων που υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες. 

Ως προς τα «κόκκινα» δάνεια,  η κυβέρνηση ζητά να υπάρξει φορέας διαχείρισης τους, ενώ διαφωνεί κάθετα με την απαίτηση των δανειστών να επιτραπεί η πώλησή τους σε ξένα funds.

Διαφωνίες εντοπίζονται και στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με τους δανειστές να επιμένουν στην πώληση της ΔΕΣΦΑ

Διαφορές υπάρχουν παράλληλα γενικότερα και για το εύρος των αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο  Αθήνα και πιστωτές έχουν συμφωνήσει στο ποσοστό της ύφεσης και το ύψος του πλεονάσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, το μακροοικονομικό επί τη βάση του νέου μνημονίου, προβλέπει ύφεση 2,1%-2,3% του ΑΕΠ φέτος και μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015.