Ευρωπαϊκός και αμερικάνικος τύπος αναφέρουν στην πρώτη σελίδα τους την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, προβάλλοντας σαν πρόσωπο-κλειδί αυτό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ τονίζουν ότι απομένουν δύο τρεις μικρές λεπτομέρειες. 

Σύμφωνα με την αμερικάνικη WSJ:

Η Ελλάδα και οι πιστωτες κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους που απαιτούνται για να αποκτήσει η χώρα ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αξίας 86 δισ. ευρώ, αν και κάποιες λεπτομέρειες παραμένουν ανεπίλυτες. Μετά από συνομιλίες ου διήρκεσαν παραπάνω από 18 ώρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Μιχόπουλος τουίταρε οτι οι διαπραγματεύσεις εχουν ολοκληρωθεί. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. 

Στην γαλλική Le Monde υπογραμμίζεται:

Το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά. Οι Αθήνα και οι πιστωτές της είχαν έναν μαραθώνιο πάνω από δύο εβδομάδες για να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα ένα σχέδιο βοήθειας προς την χώρα. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε το πρωί για «πολύ προχωρημένες συζητήσεις. Υπάρχουν δύο ή τρεις λεπτομερειες ακόμα». 

Η ιταλική Corriere della Sera αναφέρει: 

H Ελλάδα έφτασε σε μια πρώτη συμφωνία με τους δανειστές. Πρόκειται για συμφωνία που θέλει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016 και 1,75% το 2017, προκειμένου η Ελλάδα να ενισχυθεί περίπου 90 δισ. Η Ελλάδα έχει φτάσει σε αρχική συμφωνία με τους πιστωτές αλλά αυτό πρέπει να τελειοποιηθεί και «γιαυτό λείπει κάποια λεπτομέρεια», όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο Βρετανικός Guardian γράφει:

Η Ελλάδα και οι δανειστές συμφώνησαν σε νέα συμφωνία διάσωσης. «Μόνο δύο ή τρία μικρά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ολονύχτιες συνομιλίες στην ΑΘήνα με τους πιστωτές. Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές εκλεισαν μια συμφωνία διάσωσης πολλών δισ. ευρω την Τρίτη, αυξάνοντας τις ελπίδας ότι η χρηματική βοήθεια θα μπορεί να καταβληθεί στην ώρα για μια μεγάλη πληρωμή που έχει η χώρα τις επόμενες ημέρες.