Στην ατάκα «υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν για την συμφωνία» στέκεται το άρθρο του Forbes, το οποίο τονίζει ότι οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες διαφωνίες. 

Σύμφωνα με το άρθρο:

Η Ελλάδα λέει ότι έχει συμφωνήσει σε μεγάλο βαθμό στην ουσία της συμφωνίας διάσωσης με τους πιστωτές της, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.Μια συμφωνία απαιτείται να κρατήσει την χώρα στην Ευρωζώνη και να αποτρέψει την πτώχευση.Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να προωθήσει τη νέα συμφωνία ύψους 86 δισ. ευρώ μέσα από το κοινοβούλιο της αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο αρθρογράφος Tim Worstall επισημαίνει: «Η χώρα χρειάζεται μια συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς έχει την αποπληρωμή του χρέους των περίπου τριών δισ. προς την ΕΚΤ. 

Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προβεί στην καταβολή του ποσού, χωρίς τα κεφάλαια από το πακέτο διάσωσης. Μεταξύ των δύο σημαντικότερων σημείων τριβής στις συνομιλίες είναι ο ελληνικός προϋπολογισμός και το πως η κυβέρνηση θα χειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις».

«Θα έλεγα ότι έχουμε κάποιες ακόμα διαδρομές για να κλείσει η διαπραγμάτευση. Μάλλον θα ειπωθεί αυτο το «Λοιπόν ξέρετε, πρέπει να μιλήσουμε λίγο περισσότερο γιαυτό». 

Εν κατακλείδι, μπορεί ο ήρωας να ετοιμάζεται για την μεγάλη σκηνή, αλλά η όπερα δεν τελείωσε ακόμα...» καταλήγει ο αρθρογράφος.