Βασικό θέμα είναι η συμφωνία της ελληνική κυβέρνησης με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα στήριξης στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και πρακτορεία ειδήσεων.

«Η Ελλάδα πετυχαίνει κατ' αρχήν συμφωνία με τους πιστωτές» γράφουν οι Financial Times στο πρώτο τους θέμα. «Έχουμε συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στη βρετανική εφημερίδα, που σημειώνει, επικαλούμενο αξιωματούχο ότι υπάρχει συμφωνία στα προαπαιτούμενα αλλά οι τελικές λεπτομέρειες χρειάζονται επεξεργασία «σε ένα, δύο σημεία».

«Συμφωνήθηκε το ελληνικό μνημόνιο έπειτα από ολονύχτιες συζητήσεις» επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg. Προσθέτει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ψήφο των εθνικών κοινοβουλίων πριν από την πληρωμή της δόσης της 20ης Αυγούστου προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

«Ελλάδα, δανειστές φτάνουν σε συμφωνία για τους όρους του μνημονίου» αναφέρει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να αξιολογηθεί από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

 

«Λευκός καπνός στην Ακρόπολη» είναι ο τίτλος της αναφοράς της Handelsblatt. To γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το πακέτο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ένα σημαντικό σημείο έφτασε στο τέλος του: Οι δημοσιονομικοί στόχοι συμφωνήθηκαν, όμως «το πρόβλημα παραμένει: Ακόμα οι μεταρρυθμίσεις είναι μόνο σε χαρτιά».

Η ιστοσελίδα του γερμανικού Spiegel σημειώνει ότι «οι Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν τη συμφωνία με την Ελλάδα για το πακέτο βοήθειας».

Το δημοσίευμα προσθέτει, επικαλούμενη τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ ότι απομένουν ακόμα να ξεκαθαριστούν κάποιες λεπτομέρειες.

Zωντανή ενημέρωση για τις εξελίξεις έχει ο ιστότοπος του βρετανικού Guardian, υπό τον τίτλο «η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία για το πακέτο διάσωσης, λέει η Κομισιόν». Επισημαίνονται οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ανέφερε ότι «δυο-τρία μικρά ζητήματα είναι ακόμα σε αναμονή».

«Η Ελλάδα θα λέβει ένα τρίτο πακέτο στήριξης» γράφει η γαλλική «Le Monde». «Ο μαραθώνιος είναι κοντά στο τέλος. Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι έφτασε σε συμφωνία με οτυς πιστωτές, έπειτα από διαβουλεύσεις μέρα-νύχτα από τις 8 Αυγούστου, για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 85 δισ. ευρώ για τρία χρόνια» σημειώνεται.