Επίθεση στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και στον Θοδωρή Δρίτσα εξαπολύει το Ποτάμι, ζητώντας την αποπομπή τους από το υπουργικό συμβούλιο, λόγω των χειρισμών τους στο μεταναστευτικό.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καλεί τον Πρωθυπουργό να απαλλάξει τους υπουργούς Ναυτιλίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής «από τα καθήκοντα τους που έτσι κι αλλιώς δεν ασκούν».

Παράλληλα, χρεώνει στην κυβέρνηση «αδυναμία να εφαρμόσει το παραμικρό σχέδιο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα κατάφεραν. Τα ελληνικά νησιά είναι ξανά πρώτη είδηση στα ξένα μέσα. Μόνο που αυτή την φορά είναι για το χάος που έχει δημιουργηθεί με την ανεξέλεγκτη είσοδο δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το παραμικρό σχέδιο. 

Κανένα σχέδιο στο Λιμενικό – κανένα σχέδιο στην διεκπεραίωση των εγγράφων – κανένα σχέδιο στην επαναπροώθηση των μεταναστών ή στην εγκατάσταση των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής. «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» – μόνο που αυτός ο αυτοσχεδιασμός κρατάει εδώ και 6 μήνες. 

Αν έλειπαν μάλιστα οι μεμονωμένες προσπάθειες δημοσίων λειτουργών και εθελοντών, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ήταν ακόμη ξεχασμένοι στις παραλίες. Το Ποτάμι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυρία Χριστοδουλοπούλου και τον κύριο Δρίτσα και τους είχε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Οι ιδεοληψίες τους όμως και προφανώς και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν τους επέτρεψαν να ασχοληθούν με το μείζον εθνικό θέμα. Χρέος του Πρωθυπουργού είναι να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους που έτσι κι αλλιώς δεν ασκούν.