Ανακοίνωση-φωτιά εναντίον της κυβέρνησης και της συμφωνίας με τους πιστωστές εξέδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι παραβιάζει τον Κανισμό της Βουλής, φέρνοντας άρον-άρον μέσα στον Δεκαπενταύγουστο το νέο μνημόνιο. 

Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει κηρύξει ανένδοτο κατά της συμφωνίας και επιτίθεται πλέον ανοιχτά στην κυβέρνηση, προδιαγράφοντας μια νέα αναπόφευκτη διάσπαση στην Κουμουνδούρου. 

«Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί, ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κύριος κφραστής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε τη ρήξη με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και δεν συγκρούστηκε με τα κυρίαρχα κέντρα της ΕΕ:

Η κυβέρνηση αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της.

Τη ρήξη, επίσης, με το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».