Συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αγροτών τους είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει τη συμφωνία, ειδικά στις πτυχές που αφορούν τα ζητήματά τους.

Η πρωτογενής παραγωγή, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «έχει προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική οικονομία - το 10% του πληθυσμού μας ασχολείται - θεωρώ ότι ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης - κτηνοτρόφος πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη προσοχή από την ελληνική πολιτεία και ταυτόχρονα - γιατί όχι; - πιστεύω ότι πάρα πολλοί στην Ευρώπη θέλουν τα ελληνικά προϊόντα να μην υπάρχουν ή να μην επαρκούν, ώστε να καλύψουν οι ίδιοι τις ανάγκες των καταναλωτών με τα δικά τους».

«Είναι γεγονός ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι γεγονός ότι είμαστε καλύτεροι. Και είναι γεγονός ταυτόχρονα, αυτό που λέγαμε από πολύ παλιά και το πιστεύαμε, ότι ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή περιφέρεια, σημαίνει ισχυρός πρωτογενής τομέας» είπε και συνέχισε: 

Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, όλο το κόμμα έχει τοποθετηθεί στο θέμα το αγροτικό, όχι - επαναλαμβάνω - γιατί θέλουμε να χαϊδέψουμε ή να γλυκάνουμε ή να ακούσουν τα αυτιά σας εύηχα λόγια, αλλά γιατί το θεωρούμε εθνικό θέμα. Και να ξέρετε ότι θα κάνουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται, ώστε η συμφωνία που θα έρθει να έχει και την καλύτερη δυνατή κατάληξη, την καλύτερη δυνατή πρόταση για τον τομέα των αγροτικών, των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τον αγρότη, τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς πάρα πολλά.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως πατρότητα του τρίτου μνημονίου ανήκει στην κυβέρνηση και τόνισε χαρακτηριστικά: 

Το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών δεν αφορά μια κοινωνική ομάδα αλλά είναι εθνικό. Η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει πολλά, καθώς η συμφωνία είναι κατάληξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Η ΝΔ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για τους αγρότες.