Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ωσότου να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας μέχρι να παραδώσουν τα όπλα (...) και δεν απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης εντός της τουρκικής επικράτειας» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος, ενώ προσέθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που διαρκούν ήδη δύο και πλέον εβδομάδες εναντίον του PKK έχουν ήδη προκαλέσει «σοβαρές απώλειες» σε αυτήν την οργάνωση.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους διαβεβαίωσε επιπλέον ότι «αποτελεσματικές επιχειρήσεις» διεξάγονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Εμείς διεξάγουμε επίσης αποτελεσματικές επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) που απειλεί την ασφάλειά μας» τόνισε ο ίδιος.

«Δεν κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ανεξαρτήτως του σκοπού της, μια τρομοκρατική οργάνωση είναι για εμάς μια τρομοκρατική οργάνωση» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσέθεσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το PKΚ έχει «παγώσει».

«Δυστυχώς δεν κατανόησαν ό,τι έγινε» για εκείνους, «η διαδικασία διευθέτησης τώρα έχει παγώσει» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.