Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Το μνημόνιο Τσίπρα που ήρθε αποτελεί και τον καλύτερο υπερασπιστή του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ. Τώρα πια αποδείχτηκε πως ήταν μονόδρομος η πορεία που ξεκίνησε το 2010 όπως υποστηρίζουν μέλη των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ψάχνει τη δικαίωση την οποία ελπίζει πως τώρα θα εχει και μάλιστα πανηγυρικά. Το κίνημα που ίδρυσε και συμμετείχε στις εκλογές του Ιανουαρίου είναι καθαρό από χρέη και ελπίζουν πως στις επόμενες εκλογές θα βρει εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα ακόμη και στις διακοπές τους στελέχη του κόμματος πραγματοποιούν ομιλίες σε όλη την Ελλάδα όπου απευθύνονται κυρίως σε πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσεγγίσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΙΔΗΣΟ έχουν και ανοιχτή γραμμή βεβαίως με το ΠΑΣΟΚ και την κυρία Φώφη Γεννηματα για πιθανή συνεργασία στις επόμενες εκλογές όποτε και αυτές γίνουν. Γενικά στην κεντροαριστερά υπάρχει «αναμπουμπούλα» και φόβος μήπως ο κύριος Τσίπρας επιχειρήσει τελικά την στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία.