Επιβεβαίωση newpost: Φίλης και εκπρόσωποι κομμάτων παρακάμπτουν τη Ζωή

Επιβεβαίωση newpost: Φίλης και εκπρόσωποι κομμάτων παρακάμπτουν τη Ζωή

Μπαράζ επαφών με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των άλλων κομμάτων και τους αντιπροέδρου της Βουλής πραγματοποιεί ο Νίκος Φίλης, προκειμένου να παρακαμφθούν τα εμπόδια που βάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομαλή διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την ψήφιση της συμφωνίας. 

Όπως πρώτο έγραψε το newpost, ο κ. Φίλης ανέλαβε πρωτοβουλία συνεννόησης με τα κόμματα και 12 βουλευτές που μετέχουν στη Διάσκεψη, υπέγραψαν και απέστειλαν επίσημο αίτημα στην κυρία Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να συνεδριάσει το όργανο το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα και να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. 

Οι κινήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν την έντονη ενόχληση του Μαξίμου για την καθυστέρηση της Προέδρου της Βουλής, η οποία αποφάσισε να συγκαλέσει Διάσκεψη των Προέδρων στις 9.30 το βράδυ, παρά το αίτημα του Πρωθυπουργού για επιτάχυνση των διαδικασιών. Με τον τρόπο αυτό, είναι αδύνατο να εισαχθεί σήμερα η συμφωνία στις αρμόδιες Επιτροπές, με αποτέλεσμα η φηφοφορία να αναμένεται και πάλι τα ξημερώματα της Παρασκευής, γεγονός που συναντά τις έντονες αντιδράσεις της πλειονότητας των βουλευτών. 

Η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί η συμφωνία την Πέμπτη, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην έγκρισή της από το Eurogroup που συνεδριάζει την Παρασκευή και το οποίο πιθανότατα δεν θα έχει μόνον τυπικό χαρακτήρα. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο