Μπαράζ επαφών με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των άλλων κομμάτων και τους αντιπροέδρου της Βουλής πραγματοποιεί ο Νίκος Φίλης, προκειμένου να παρακαμφθούν τα εμπόδια που βάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομαλή διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την ψήφιση της συμφωνίας. 

Όπως πρώτο έγραψε το newpost, ο κ. Φίλης ανέλαβε πρωτοβουλία συνεννόησης με τα κόμματα και 12 βουλευτές που μετέχουν στη Διάσκεψη, υπέγραψαν και απέστειλαν επίσημο αίτημα στην κυρία Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να συνεδριάσει το όργανο το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα και να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. 

Οι κινήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν την έντονη ενόχληση του Μαξίμου για την καθυστέρηση της Προέδρου της Βουλής, η οποία αποφάσισε να συγκαλέσει Διάσκεψη των Προέδρων στις 9.30 το βράδυ, παρά το αίτημα του Πρωθυπουργού για επιτάχυνση των διαδικασιών. Με τον τρόπο αυτό, είναι αδύνατο να εισαχθεί σήμερα η συμφωνία στις αρμόδιες Επιτροπές, με αποτέλεσμα η φηφοφορία να αναμένεται και πάλι τα ξημερώματα της Παρασκευής, γεγονός που συναντά τις έντονες αντιδράσεις της πλειονότητας των βουλευτών. 

Η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί η συμφωνία την Πέμπτη, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην έγκρισή της από το Eurogroup που συνεδριάζει την Παρασκευή και το οποίο πιθανότατα δεν θα έχει μόνον τυπικό χαρακτήρα.