Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι ρυθμίστηκαν χθες και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών και ως εκ τούτου οι σχετικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεδρίαση του Eurogroup, με φυσική παρουσία των υπουργών και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο η εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι επ' αυτού.

H κυρία Μπράιντχαρτ γνωστοποίησε ότι σήμερα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπή-EFC (δηλαδή το «μικρό Ecofin») θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη για το κείμενο του Μνημονίου.

Όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης έγινε μια προφορική ενημέρωση για το κείμενο της συμφωνίας και πλέον σήμερα θα υπάρξει νέα αξιολόγηση με βάση το γραπτό κείμενο το οποίο έχει σταλεί από το βράδυ της Τρίτης σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Παράλληλα ανέφερε ότι στο κείμενο της νέας συμφωνίας υπάρχει και ένα τμήμα που αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από την εφαρμογή της.

Επιβεβαίωσε, ακόμη, πως χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.