current views are: 5

12 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση12:50

Σταθάκης: Τέλος στα δημόσια έργα με παραχωρήσεις

Την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος που ήθελε την ανάπτυξη να είναι συνδεδεμένη με έργα που εκτελούνται με παραχωρήσεις και δημιουργίας ενός νέος αναπτυξιακού μοντέλου για τα δημόσια έργα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος που ήθελε την ανάπτυξη να είναι συνδεδεμένη με έργα που εκτελούνται με παραχωρήσεις και δημιουργίας ενός νέος αναπτυξιακού μοντέλου για τα δημόσια έργα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος που ήθελε την ανάπτυξη να είναι συνδεδεμένη με έργα που εκτελούνταν με παραχωρήσεις και δημιουργίας ενός νέος αναπτυξιακού μοντέλου για τα δημόσια έργα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Το αναπτυξιακό μοντέλο που διαμορφώνει η κυβέρνηση επιβάλλει την αλλαγή της στόχευσης και υλοποίησης των δημοσίων έργων με γοργά βήματα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε:

Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο που έχει κλείσει ένας μεγάλος κύκλος κατά τον οποίο κάποιοι υπέθεσαν ότι η ανάπτυξη της χώρας θα ήταν συνδεδεμένη με μεγάλα έργα που θα εκτελούνταν με παραχωρήσεις και αυτός ο κύκλος έκλεισε με την ένταση και έκταση της πολιτικής κρίσης. Πλέον οι πολιτικές αλλαγές ζητούν η ανάπτυξη, να έχει ως επίκεντρό της την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, με περιβαλλοντική προστασία και κοινωνική δομή που θα ανοίγει δρόμους για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και έτσι θα είναι ο προσανατολισμός των δημόσιων έργων στο μέλλον, με αυτή τη νέα δυναμική, αναπόφευκτα θα αλλάξει και η στόχευση των έργων.

Όπως είπε ο υπουργός θα «αλλάξει η στόχευση και θα δοθεί έμφαση πολύ περισσότερο σε μεσαία και μικρά έργα από τα μεγάλα που προτιμούνταν στο παρελθόν, θα αλλάξει ο τρόπος σχεδιασμού και εκτέλεσης των έργων με τεράστιες αλλαγές που είναι αναγκαίες – και όπως σημείωσε ο ίδιος – ήδη γίνονται τα πρώτα σημαντικά μεγάλα βήματα ενώ θα είναι και πολύ διαφορετικός τρόπος που θα προσδένονται τα έργα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

 «Η μεγάλη αυτή μετάβαση πρέπει να γίνει και κάθε βήμα της κυβέρνησης έχει ως στόχο να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία», τόνισε.

 

σχετικα αρθρα