«Υπάρχει λάθος μίγμα πολιτικής, το οποίο και συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να πούμε "ναι" στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται. Πίσω από τη συναίνεση η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της», δήλωσε για μια ακόμα φορά ο κ. Μιχελάκης προδιαγράφοντας και τη στάση που θα κρατήσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτήθηκε μάλιστα για το «που εμπόδισε την κυβέρνηση η έλλειψη συναίνεσης να προχωρήσει στο πρόγραμμά της και να κυβερνήσει. Τα προβλήματα στο Ελληνικό, το φιάσκο στον Αστακό, το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τα έξοδα και να περιορίσουν τις δαπάνες οφείλεται στην έλλειψη συναίνεσης; Η ΝΔ έχει στηρίξει, όπου υπάρχουν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Είναι η αναποτελεσματικότητά τους που τους εμποδίζει να κυβερνήσουν σωστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε τα όσα είπε ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία διαπίστωσε σοβαρές καθυστερήσεις στην προώθηση αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ ο κ. Λίπσκι τόνισε πως «αυτά έπρεπε να γίνουν πρώτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινήσατε με περικοπές αποδοχών και συντάξεων». Ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε πως χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου για την ανάγκη υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ».
«Άλλα λέει ο κ. Πεταλωτής, άλλα ο κ. Πάγκαλος. Με το θέμα των πρόωρων εκλογών παίζει η κυβέρνηση. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, σε αυτό το παιχνιδάκι δεν παίζουμε. Όμως επαναλαμβάνουμε πως οι πρόωρες εκλογές είναι καλοδεχούμενες» δήλωσε.

Ως «φωτογραφίες της στιγμής» χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μιχελάκης ο οποίος πάντως τόνισε πως οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν αγγίξει την κοινωνία, η οποία και θεωρεί πως υπάρχει ένα σχέδιο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα το οποίο έχει βυθιστεί. «Χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια, είμαστε ακόμα στην αρχή, εμείς θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ

Την ανάγκη, εξάλλου, να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση για τα όσα λέει η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο βιβλίο της, εξέφρασε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε τη μαρτυρία της κυρίας Τσακάλου ως πολύ σημαντική.