Άγρια κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη σημειώθηκε κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Φίλης, απάντησε στην τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «θρυαλλίδα θεσμικής παρέμβασης».

«Γνωρίζει η κ. Πρόεδρος πως υπάρχει αίτημα του κ. Πρωθυπουργού ώστε να συνεδριάσει η Βουλή σήμερα και αύριο. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωση και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ζήτησε την πολιτική συνεννόηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του κατεπείγοντος. Υπήρξε συνεννόηση και αυτό φαίνεται από την πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων ώστε να υπάρξει να επίσπευση της διαδικασίας» είπε και συνέχισε: 

Όλα αυτά την ώρα, άλλες δυνάμεις, αντίρροπες προς την Ελλάδα δραστηριοποιούνται στα κοινοβούλια τους ώστε να υπάρξουν εμπόδια στη σύναψη της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξαπέλυσε πυρά κατά της προέδρου λέγοντας πως «η κ. Κωνσταντοπούλου σχεδόν με απροκάλυπτη επιθετικότητα μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Εάν έτσι αισθάνεται, δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, αυτό εάν το εννοεί είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων». 

Σκληρή ήταν η απάντηση της Προέδρου της Βουλής, με πολλές αιχμές κατά του κ. Φίλη.

«Να μην προβαίνετε ούτε σε ερμηνείες, ούτε σε διερμηνείες του τι κάνω και τι λέω ως Πρόεδρος της Βουλής. Ως Πρόεδρος δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα που λέω τα ίδια που έλεγα ως βουλευτής, και δεν αισθάνομαι άσχημα που μου επιτίθενται εκπρόσωποι της διαπλοκής. Σε αυτός προστίθενται ορισμένοι όψιμοι εκπρόσωποι της νεοδιαπλοκής και ορισμένοι φερέλπιδες διαπλεκόμενοι που ονειρεύονται τον νέο αυριανισμό και θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά» είπε και κλιμάκωσε τα «πυρά» της:

Θα παρακαλούσα στις τοποθετήσεις σας να λαμβάνετε μέριμνα ώστε να διευκρινίζετε ποια από αυτά που λέτε εκπροσωπούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ποια προσωπικές σας απόψεις. (...) Το λέω γιατί μου έχετε επιτεθεί ισχυριζόμενος ότι φλερτάρω με τη ΧΑ και επικαλείστε την επιλογή του πρωθυπουργού να με προτείνει ως πρόεδρο της Βουλή και θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή του ήταν ακριβώς ότι επειδή γνώριζε ότι στα κοινοβουλευτικά θέματα δεν επρόκειτο να κάνω εκπτώσεις.