Το... ραγισμένο γυαλί μεταξύ κυβέρνησης και Ζωής Κωνσταντοπούλου παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και τόνισε επίσης ότι «δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία», αναφερόμενη στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο. Προανήγγειλε μάλιστα εκλογές αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερψηφίσουν είναι λιγότεροι των 120.

Για τα περί τρικλοποδιών που είπε ο Αλέξης Τσίπρας,απάντησε πως ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για το εσωτερικό, αλλά για το εξωτερικό. 

Όταν ρωτήθηκε για την Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες στην Βουλή, είπε: 

«Οι σαφείς τοποθετήσεις δεν επιδέχονται ερμηνειών. Είναι σαφές ότι έχει διαφορετική αντίληψη. Δημιουργείται μια δυσαρμονία στη σχέση της κυβέρνησης με τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Είναι ορατή σε όλους. Η κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να ακολουθήσει τον κανονισμό της Βουλής και αυτό το κάνει με τον δικό της τρόπο. Εκτιμά ότι αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι πως εκτιμά κανείς το επείγον. Εχει το δικό της τρόπο ο οποίος κρίνεται». 

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία που είναι σκληρή και δύσκολη και όχι χειρότερη όλων. Το κοινοβούλιο μπαίνει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι υποβοηθητικός απέναντι στην συμφωνία και όλοι έχουμε την αγωνία μας», ενώ για το αν φοβάται τρικλοποδιά μέχρι την θετική έκβαση του Eurogroup είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε αναμονή και να κάνουμε όλα όσα χρειάζεται για να πετύχουμε την έγκριση του Eurogroup».

Για το τι θα γίνει απόψε στην ψηφοφορία η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Το έχει πει η ίδια η κα Κωνσταντοπούλου ότι θα καταψηφίσει. Θα γίνει ό,τι και την προηγούμενη φορά. Αυτή την στιγμή ξέρουμε ότι κυβερνητικοί βουλευτές δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία. Μετά την συμφωνία θα έχουμε όλο τον χρόνο και όπως πρέπει όλα θα αντιμετωπισθούν. Όλα θα τα λύσει το συνέδριο. Χρειαζόμαστε ισχυρή πλειοψηφία για να εφαρμόσουμε την πολιτική μας το επόμενο διάστημα. Η συμφωνία είναι ένα βήμα για να αποκατασταθεί μια σταθερότητα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Η κα Γεροβασίλη μίλησε ανοικτά για εκλογές λέγοντας: «Δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία», αφήνοντας να ενοηθεί ότι  οι εκλογές θα γίνουν αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερψηφίσουν είναι λιγότεροι από 120. 

Η κα Γεροβασίλη είπε ακόμα ότι δεν αποκλείεται να έχουμε απόψε και παραιτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την συμφωνία παραδέχθηκε ότι έχει υφεσιακά μέτρα. «Από την στιγμή που επιλέξαμε την ευρωπαϊκή πορεία προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει καλή συμφωνία», είπε.