Στα ζητήματα ανάπτυξης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. 

«Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφές ότι θα καλυφθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό τομέα, μέσα στον κατάλογο σε αυτό το κεφάλαιο ανάπτυξη, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης έχουν διαφορά από αυτά που είχε εισηγηθεί η ΝΔ κατά 20 εκατομμύρια. Το νέο ταμείο που γίνεται δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ είχε αναλάβει το ξεπούλημα επιχειρήσεων και τα λεφτά αυτά θα πήγαιναν για την κάλυψη του χρέους. Σήμερα αυτό που δημιουργείται είναι για τριάντα χρόνια και δεν είναι μόνο από πωλήσεις. Τα κέρδη του θα πηγαίνουν για το χρέος, για τις τράπεζες και την ανάπτυξη» είπε ο κ. Μπαλαούρας.

Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σφραγίσει την εποχή του, ενώ απευθύνθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στη διευκρίνηση για το κύριο επάγγελμα του αγρότη και να τους ξεχωρίσει από τις αγροτικές επιχειρήσεις. 

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Μπαλαούρας είπε πως υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα ωστόσο όπως είπε η κυβέρνηση απέφυγε τα χειρότερα δηλαδή να πουληθούν σε ξένα funds. 

Στη συνέχεια ο κ. Μπαλαούρας αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 

«Το στοίχημα για εμάς είναι να κυβερνήσουμε, κάνοντας τομές και χτυπώντας την διαφθορά. Χτυπώντας το λαθρεμπόριο και την ασυδοσία των βαρόνων, χτυπώντας την φοροδιαφυγή. Αν συλλάβουμε μέρος της κλοπής του ΦΠΑ, έχουμε την δυνατοτητα να μεταφέρουμε τα έσοδα αυτά για να απαλύνουμε τον πόνο των επαγγελματίων» τόνισε.