Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο μνημόνιο εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος σχολίασε αρνητικά την διαδικασία του κατεπείγοντος. 

«Μας λέτε ότι ο χαρακτήρας είναι κατεπείγον για να πάει αύριο ο υπουργός στο Eurogroup. Eπιλέγετε τη συγκεκριμένη περίοδο να περάσετε το πιο αιματηρό μνημόνιο όλων των εποχών. Ούτε εμείς οι βουλευτές δεν έχουμε προλάβει να το μελετήσουμε, αφού το παραλάβαμε μόλις χθες» είπε ενώ σχολιασε ότι «ο υπουργός δεν μιλά σαν έλληνας υπουργός οικονομικών, γιατί δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα».

Σχολιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης ο κ. Ματθαιόπουλος ανέφερε ότι «τι διαφορετικό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ; Τι διαφορετικό ακούμε ;Δεν έχουμε ακούσει ούτε ένα επιχείρημα που να λέει ποιο είναι το συμφέρον της χώρας. Διαβάζουμε για υπερφορολογηση, περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων.  Σε κανένα άρθρο δεν προβλέπεται πρόθεση της κυβέρνησης να χτυπήσει τα μεγάλα συμφέροντα».

Επίσης τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα ψηφίσει το παρόν μνημόνιο, όπως δεν ψήφισε και τα προηγούμενα. 

«Το τρίτο μνημόνιο επακολουθεί τις πολιτικές των προηγούμενων δύο. Το εκλογικό σώμα νιώθει εξαπατημένο. Άλλα λέγατε προεκλογικά, άλλα κάνετε σήμερα. Είναι γνωστό ότι το οικονομικό μοντέλο που έχει θεσπιστεί από το μνημόνιο είναι ασύδοτο. Το θέμα είναι πλέον και ιδεολογικό. Απέναντι σε όλους αυτούς παραμένει όρθια η ΧΑ» κατέληξε.