Να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει λύση σχετικά με την αποκλίνουσα συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής κάλεσε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ευτελισμό των διαδικασιών του Κοινοβουλίου από την Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ αναφέρει ότι με επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα του είχε ζητήσει να βρει λύση κάτι που δεν έκανε. Συνεπώς, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ Τσίπρας είναι υπέυθυνος για  για την αφερεγγυότητα των επιλογών του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά:

Ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της Προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κας Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα. Πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας.

Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του. Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Τον καλώ και πάλι επιτακτικά να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής και την αποτροπή περαιτέρω παρακμιακών φαινομένων στη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών.

Η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει να το πράξει άμεσα.