current views are: 3

13 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση11:33

Έτοιμη για δάνειο- γέφυρα στην Ελλάδα δηλώνει η Κομισιόν

Έτοιμη για την χορήγηση δανείου- γέφυρα στην χώρα μας δηλώνει η Κομισιόν κατόπιν σχετικού αιτήματος το απόγευμα της Τετάρτης

Δημοσίευση 11:33’
αρθρο-newpost

Έτοιμη για την χορήγηση δανείου- γέφυρα στην χώρα μας δηλώνει η Κομισιόν κατόπιν σχετικού αιτήματος το απόγευμα της Τετάρτης

Έτοιμη για την χορήγηση δανείου- γέφυρα στην χώρα μας δηλώνει η Κομισιόν κατόπιν σχετικού αιτήματος το απόγευμα της Τετάρτης. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Αννίκα Μπράιντχαρτ ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του λεγομένου «μικρού Ecofin» ζητήθηκε η υποβολή των σχετικών εγγράφων για δανειοδότηση της Ελλάδας από τον EFSM. 

Όπως είπε τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών επί του νέου προγράμματος για την ελληνική οικονομία παραδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης, και στην παρούσα φάση αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους προέδρους των δυο οργάνων Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι προτιμούμε μια συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου και η υποβολή των σχετικών εγγράφων για χρηματοδότηση από τον EFSM έγινε ως εφεδρικό σχέδιο και κατόπιν αιτήματος του EFC» είπε χαρακτηριστικά η Μπράιντχαρτ.

Τέλος, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί στο αυριανό Eurogroup από τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 


σχετικα αρθρα