Για δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή της στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Είναι μία κρίσιμη στιγμή, η στιγμή της δικαίωσης της ΝΔ, η οποία σε πολλές φάσεις στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είπε στο λαό την αλήθεια και έδωσε μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο» είπε.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι σήμερα οξύμωρο, μετά από πέντε μήνες που είναι στη διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να γίνεται λόγος για την ώρα προσαρμογής του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα, πράγμα που θα δημιουργήσει αλλαγές στο πολιτικό τοπίο. 

«Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να βγει δυναμικά. Μιλάω ως πρώην βουλευτής της Ευρυτανίας και με την εμπειρία της Ευρυτανίας σας λέω ότι όταν πάει κανείς στο καφενείο και μιλήσει με τον αγροτικό κόσμο, να είναι σαφής ότι εμείς δεν φέραμε τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη για να υπάρχουν αύριο επιδοτήσεις μένοντας στην ΕΕ. Καθαρές κουβέντες χρειάζεται η χώρα. Η ΝΔ να πάει συντεταγμένη, αυτή την ώρα ακριβώς που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η χώρα χρειάζεται ελπίδα και προοπτική. η οποία θα υπάρξει μόνο με κυβέρνηση της οποίας κορμός θα είναι η ΝΔ», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Επίσης τόνισε ότι στη συμφωνία πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και πως βασική διαφωνία της ΝΔ είναι το θέμα της φορολογίας.
«Εγώ πιστεύω και υποστηρίζω με πάθος ότι αυτό το κομμάτι της συμφωνίας μπορούμε να το επαναδιαπραγματευτούμε. Και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως ότι αυτός πρέπει να είναι ο βασικός στόχος της ΝΔ, είπε επ´ αυτού η βουλευτής της ΝΔ.