«Η συμφωνία που έρχεται σήμερα προς ψήφιση είναι μια συμφωνία η οποία πρέπει να αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Μία συμφωνία που θα οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους, μία συμφωνία, όμως, η οποία θα αποτελεί και την τελική λύση για το δράμα που έχει περάσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Για τη συνεδρίαση δήλωσε ότι «συζητήσαμε ένα πλήθος θεμάτων που έχουν να κάνουν με την πορεία της κυβέρνησης, με την πορεία της συμφωνίας - η οποία πρέπει να οδηγήσει σε διαγραφή του χρέους - και με προβλήματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και στον τομέα της παιδείας».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής έχει δημιουργήσει τεράστια θέματα στα νησιά. Η πρότασή μας, δηλαδή η άμεση μεταφορά των προσφύγων σε καράβια προκειμένου να μην παραμένουν - ιδιαίτερα την περίοδο αυτή - στα νησιά, δημιουργώντας πρόβλημα και στον τουρισμό των νησιών, αλλά και αποκτώντας πρόβλημα και οι ίδιοι όσον αφορά την επιβίωσή τους, είναι θέμα το οποίο αποτελεί για εμάς προτεραιότητα».

Τέλος υπογράμμισε την αντίθεση των ΑΝΕΛ σε θέματα Παιδείας:

Στα θέματα της παιδείας, πρωτοβουλίες που παίρνουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες μας βρίσκουν πλήρως αντίθετους. Θα υπάρχουν δηλώσεις της επικεφαλής του τομέα της παιδείας, της κ. Ξουλίδου και θα υπάρχει και παρέμβαση στον Πρωθυπουργό.