Την κατηγορηματική της αντίθεση στα επώδυνα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και την δέσμευση για την θεραπεία των αδικιών στις κοινωνικές ομάδες διατυπώνει σε ανακοίνωση της η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας μετά την σημερινή της συνεδρίαση. 
 
Ωστόσο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποφάσισε να έχει συντεταγμένη στάση στην αποψινή ψηφοφορία επί της συμφωνίας, ενώ καθιστά σαφές ότι «όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η Νέα Δημοκρατία ως η Παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έγινε μια διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη συμφωνία που έρχεται απόψε στη Βουλή. Οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. 

Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει και να θεραπεύσει τις αδικίες για μια σειρά κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα για τους αγρότες.

Τέλος, όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η Νέα Δημοκρατία ως η Παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.