Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις 11 τροπολογίες που κατατέθηκαν εσπευσμένα και χωρίς προειδοποίηση, κατά τη συζήτηση της συμφωνίας στις επιτροπές, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Δεν μπορεί να δεχθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως αυτές οι τροπολογίες θα ερχόταν την 11η ώρα και θα υπήρχε ελάχιστη ώρα για να συζητηθούν» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας να αποσυρθούν οι τροπολογίες.

Από το βουλευτικό της έδρανο, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η Βουλή δεν είναι εκδοτήριο των παραγγελιών του Σόιμπλε. 

Εάν είχαν ειδοποιηθεί εκείνα τα οποία η κυβέρνηση εξήγγειλε ως πρόθεσή της για συζήτηση στη Βουλή, σήμερα υποτίθεται ότι θα ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια η οποία θα ολοκληρονόταν όπου νάναι.

Τι ήθελε η κυβέρνηση; Να είχε τελειώσει η διαδικασία και μετά η κυβέρνηση να κατέθετε τις ογκωδέστατες και εξέχουσας σημασίας τροπολογίες 100 σελίδων. Και οι βουλευτές πότε θα τοποθετούνταν;

Η Πρόεδρος της Βουλής κατέληξε λέγοντας ότι «στη μεγαλύτερη ΚΟ της Βουλής, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές που δεν εκφράζονται από την εισήγηση που έγινε εξ ονόματος της ίδιας. Αυτή η εισήγηση δεν έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί πρέπει να τοποθετηθούν».