Λαπαβίτσας: Έκτρωμα που πρέπει να απορριφθεί το τρίτο μνημόνιο

Λαπαβίτσας: Έκτρωμα που πρέπει να απορριφθεί το τρίτο μνημόνιο

Ως δραματική εξέλιξη και ως έκτρωμα που πρέπει να απορριφθεί χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας το τρίτο μνημόνιο, τονίζοντας ότι δεν πίστευε ποτέ ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το έφερνε στη Βουλή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: 

Είναι δραματική εξέλιξη το νέο μνημόνιο. Στηρίζει τις τράπεζες, χωρίς να επιβάλει χρηστή διοίκηση όπως απαιτείται. Επιβάλει νεοφιλελεύθερες αλλαγές στην αγορά εργασίας, το εμπόριο και ιδιωτικό τομέα. Αποδέχεται εποπτεία που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία στην Ελλάδα. Είναι παραπλάνηση ότι έχουμε ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό είναι παραπλάνηση. Αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται οι συντάξεις. Δεν αλλάζουν τα μέτρα παρά το ότι οι άλλαξαν οι στόχοι.

Ο βουλευτής, επίσης, υπογράμμισε ότι η επιβολή υφεσιακών μέτρων σε οικονομία σε ύφεση είναι παραλογισμός. Τα μέτρα αυξάνουν το χρέος, ο λόγος θα πάει στο 200% του ΑΕΠ. Τι θα κάνει το ΔΝΤ; Λέει το καταστατικό του για βιώσιμο χρέος. Ανύπαρκτη η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων. Αποικιοκρατική η δανειακή σύμβαση. Πρόσθεσε δε ότι έρχεται αυστηρή εποπτεία για πολλά χρόνια, όχι μόνο για την τριετία. Η εποπτεία θα κρατήσει μέχρι να πληρωθεί το 75% του δανείου που θα δοθεί.

Ο κ. Λαπαβίτσας κατέληξε: 

Αυτό το έκτρωμα πρέπει να απορριφθεί. Δεν πίστευα ποτέ πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε αυτό στη Βουλή.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο