current views are: 3

13 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση21:32

Spiegel: Ο Τσίπρας σχεδιάζει εκλογές στο άμεσο μέλλον

Πρόωρες εκλογές στο άμεσο μέλλον φέρεται να σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα, του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του έλληνα Πρωθυπουργού.

Δημοσίευση 21:32’
αρθρο-newpost

Πρόωρες εκλογές στο άμεσο μέλλον φέρεται να σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα, του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του έλληνα Πρωθυπουργού.

Πρόωρες εκλογές στο άμεσο μέλλον φέρεται να σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα, του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του έλληνα πρωθυπουργού.

Το Spiegel εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει μια νέα αρχή στην κυβέρνηση και το κόμμα του, προκηρύσσοντας πρόωρες κάλπες για να απαλλαγεί από τις ακραίες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πλέον φαίνεται να μην υπάρχει άλλη επιλογή», δηλώνει πηγή από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού στο γερμανικό περιοδικό, διατηρώντας την ανωνυμία της. «Η άλλη πλευρά φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δικό της διαφορετικό δρόμο», συμπληρώνει η ίδια πηγή, σχολιάζοντας την στάση που φαίνεται να τηρεί η Αριστερή Πλατφόρμα, υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Σε λίγες ώρες, επισημαίνει το Spiegel, «η ελληνική Βουλή καλείται να εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και τα νέα μέτρα, μέτρα λιτότητας που λειτουργούν ως προαπαιτούμενο για να λάβει η Ελλάδα την ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση».

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, που επικαλείται το περιοδικό, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν άμεσα, όχι όμως πριν από το Συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στόχος να βγουν «εκτός» οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ

Το Spiegel διατυπώνει την εκτίμηση ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί «να αποβάλει τους αριστερούς σκληροπυρηνικούς από τις λίστες των υποψηφίων».

Την πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να στηρίζει η ΕΕ, καθώς μια πιο μετριοπαθής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ευκολότερα την στήριξη των υπόλοιπων μετριοπαθών κομμάτων στην ελληνική Βουλή, οι ψήφοι των οποίων θεωρούνται απαραίτητες για την έγκριση των μέτρων, που θα φέρει το νέο Μνημόνιο.

Οι σύμβουλοι, που βρίσκονται στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού, εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να κερδίσει και με την απόλυτη πλειοψηφία, παρά την άκρως πιθανή ρήξη στο εσωτερικό του.

Την ίδια ώρα, πηγές από την κυβέρνηση τονίζουν πως οι επόμενες κινήσεις του Τσίπρα θα αποφασιστούν, με βάση των αριθμό των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν απόψε τη συμφωνία.

«Ο αριθμός των διαρροών του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή διαδικασία δεν μπορεί να υπολογιστεί πλέον. Ήδη ο πρώην υπουργός Άμυνας, κ. Κώστα Ήσυχος, έχει ανακοινώσει τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με ακόμα 11 βουλευτές έχουν υπογράψει διακήρυξη, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Ακόμη και η Νεολαία του κόμματος έχει στραφεί κατά του Μνημονίου και υπέρ του Grexit», καταλήγει το δημοσίευμα. 


σχετικα αρθρα