current views are: 3

13 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση23:02

Το πρωί η ψηφοφορία για τη συμφωνία – Θυελλώδης η συζήτηση

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία.

Δημοσίευση 23:02’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία.

Σε εξέλιξη είναι από τις 2 τα ξημερώματα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία.

Η Oλομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί το νομοσχέδιο και οι τροπολογίες 2032/26 και 2033/27 (με το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων και τα «κόκκινα δάνεια») με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όσον αφορά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε να διαρκέσει τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι τις 2 το μεσημέρι, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την Ολομέλεια και έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη να ολοκληρωθεί η συζήτηση μέχρι τις 7 το πρωί.

Ωστόσο, καθώς η διαδικασία είχε αρκετές διακοπές, η ψηφοφορία ενδέχεται να αρχίσει μετά τις 8.

Με την ανακοίνωση της απόφασης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πριν παραδώσει την προεδρία στον Αλέξη Μητρόπουλο, ανέφερε:

Πολύ κακώς είχα δηλώσει από την έδρα αυτή πως αυτή Βουλή μνημόνιο δεν θα ψηφίσει. Λυπάμαι γι’ αυτή μου την πλάνη.

Νωρίτερα, προηγήθηκε μία μακρά συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία αποφάσισε να συγκληθεί το Σώμα, άμεσα και όχι το πρωί.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μερικές ώρες νωρίτερα από τις Επιτροπές της Βουλής.

 

 


σχετικα αρθρα