Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για τη συμφωνία από το βήμα της Βουλής.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές της προηγούμενης συγκυβέρνησης. (...) Μάταια ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δείξει ότι λαμβάνει μέτρα υπέρ των λαϊκών αναγκών, την ώρα που καταθέτει το νέο μνημόνιο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση υπογράφει τον σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων, κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Εάν ήθελε να βάλει χέρι στα προνόμια των βουλευτών, ας υιοθετούσε την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ».

Και πρόσθεσε: 

Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου έχοντας στο μυαλό του τις ερχόμενες εκλογές, με τις εξαγγελίες για τα μνημόνια, την ώρα που έπρεπε να δοθούν όλοι οι δρόμοι ελεύθερα στον λαό. 

Τόνισε ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, κονιορτοποιούν ότι δεν πρόλαβαν να ισοπεδώσουν οι προηγούμενες κυβέρνήσεις. Ακόμα και αυτά που ψηφίσατε για να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις, καταργήθηκαν με το μνημόνιο».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το μεταναστευτικό εξακολουθεί να ματώνει τον λαό μας. «Μαζί με τους προηγούμενους έχετε και εσείς τεράστιες ευθύνες που προσδιορίζονται όχι μόνο στη μη απορρόφηση κονδυλίων, αλλά και στις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι κατατρεγμένοι από τις αντίξοες συνθήκες, αλλά και τα όσα πληρώνουν οι συμπατριώτες μας στις γειτονιές της Αθήνας. Αλλά και ως μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχετε σε όλες τις επιχειρήσεις του στην περιοχή που εντείνουν το πρόβλημα».

«Το Μνημόνιο που φέρνετε κλείνει τον κύκλο σας ως γλυκανάλατοι σοσιαλιστές που λέτε οτι είστε» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.