Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία.

«Πρώτη φορά αριστερά, το τρίτο μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο. Το δίλημμα μνημόνιο/αντιμνημόνιο ενταφιάζεται σήμερα από αυτούς που το δημιούργησαν» είπε και συνέχισε: 

Το έχει ξανακάνει βέβαια η ΝΔ. Σήμερα προστίθενται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Και σήμερα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπαίνει στην ιστορία. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για έξι μήνες έλεγαν ψέμματα, έκαναν πισωγυρίσματα. Το τρίτο μνημόνιο δεν ήταν νομοτέλεια, ήταν αποτέλεσμα αδέξιων, επικίνδυνων κυβερνητικών ελιγμών. 

«Η αντιμνημονιακή κυβέρνησή σας σύρθηκε επί έξι μήνες σε μία ανερμάτιστη διαπραγμάτευση. Τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν την τηρήσατε γιατί φοβηθήκατε ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Εξαϋλώσατε τα αποθεματικά του κράτους, την παραγωγική δραστηριότητα, αποδυναμώσατε συστηματικά την κοινωνία. Τον Ιούνιο επιχειρήσατε να αποδράσετε. Και ζητήσατε στο δημοψήφισμα ένα ηρωικό όχι που το μετατρέψατε σε ένα ναι. Κύριε Τσίπρα, αποτύχατε σε όλα, αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε η κ. Γεννηματά.

Κλιμακώνοντας τα πυρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «την επαναστατική φρασεολογία του Ευρωπαίου Τσε Γκεβάρα διαδέχεται η πλήρης υποταγή στους δανειστές. Από δω και στο εξής κάθε κάρτα ανεργίας θα έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα». 

Παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να μην κάνει εκλογές πριν την πρώτη αξιολόγηση και όχι πριν την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, να επαναδιαπραγματευτεί τα επώδυνα θέματα της συμφωνίας και να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται το εκλογικό σύστημα». 

Είπε ακόμα πως από εδώ και πέρα, στα νομοσχέδια που θα έρχονται το ΠΑΣΟΚ θα καθορίζει τη στάση του ανά περίπτωση.