Και ενώ στην Βουλή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η συνεδρίαση, οι δανειστές έρχονται να διατυπώσουν επαίνους σε σχέση με την συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας. 

Σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την ΕΚΤ, οι τέσσερις θεσμοί αναγνώρισαν "την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών κατά την αποστολή επανεξέτασης, η οποία κατέστησε εφικτή αυτή τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων".

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των θεσμών:

Το πακέτο βοήθειας θα βοηθήσει την Ελλάδα "να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες ανισορροπίες στην οικονομία για να την επαναφέρουν σε βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζει με αποφασιστικό τρόπο τις κοινωνικές προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία".

Όλα αυτα έρχονται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την Τρίτη, οπότε η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς δανειστών της - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας - για να βοηθήσει τη χώρα να επιβιώσει, με το τρίτο πρόγραμμα δανεισμού σε πέντε χρόνια.