Αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού άφησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για τη συμφωνία επεσήμανε πως «δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος με έπεισε να το κάνω».

«Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής. Βέβαια ο κ.Τσίπρας δεν εκτίμησε ότι στο πρόσωπό του υπερασπίστηκα όχι μόνο τον ίδιο, αλλά το πολιτικό κεφάλαιο του πρώτου αριστερού και νεότερου πρωθυπουργού, γιατί πίστεψα ότι δεν έπρεπε να το εξανεμίσει, αλλά να το επενδύσει σε κάτι διαφορετικό. Με πλήγωσε η επιλογή του κ. Τσίπρα να πεταχτουν στα σκυλιά σύντροφοί του και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται εκπρόσωποι της διαπλοκής και του μνημονιακού κατεστημένου που παριστάνουν πως υπερασπίζονται τον ίδιο κανιβαλίζοντας. Απέναντι σε αυτούς θα υπερασπιστώ την υπόστασή μου και τη διαδρομή μου» συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να του καταθέσουμε εναλλακτικές. Έχει περάσει από τότε ένας μήνας και είπα ότι υπάρχουν αυτές οι εναλλακτικές με την επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους. Όμως δεν έχει γίνει προμετωπίδα της διεκδίκησης της κυβέρνησης. Δεν έχω απάντηση γιατί ενώ το πόρισμα χαιρετίζεται από τον ΟΗΕ η κυβέρνηση κάνει σαν να μην υπάρχει» επεσήμανε.

Η πρόεδρος της Βουλής έθεσε εκ νέου ζήτημα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο, ενώ έκανε αναφορές σε προηγούμενες ομιλίες του κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια να λέει πως το κάνει επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαϊκή εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν» συμπλήρωσε.