Για εικόνα διάλυσης της Βουλής μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην τοποθέτησή του στην Βουλή ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει τι θα κάνει με τις εκλογές ενώ παράλληλα έδωσε δίκιο στην Πρόεδρο της Βουλής για την στάση της.

«Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βουλή δεν είναι αντάξια της σοβαρής συζήτησης που θα έπρεπε να γίνει. Η Πρόεδρος της Βουλής έχει δίκιο γιατί σήμερα εκβιάζεται η Βουλή. Από την ημέρα που ξεκίνησε η Βουλή μόνο κατεπείγοντα ψηφίζουμε. Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η πλήρης διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κοινοβουλίου. Και πάμε για την πλήρη διάλυση της χώρας, αλλά αυτή η ΝΔ θα την σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πρόκειται για σουρεαλιστική εικόνα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε πυρά κατά του Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι το παίζει θύμα.

«Ταυτόχρονα με την ερμηνεία που κάνει ο πρωθυπουργός δίνει την εικόνα ότι είναι το καλο παιδί που μάχεται. Ομως τώρα έχουν γυρίσει όλα εναντίον σας και το παίζετε θύμα. Εσείς τελικά σε τι φταίτε; Δεν μπορεί να φταίνε σε όλα όλοι οι άλλοι. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτά τα θέματα πρέπει να τα λύσετε μόνοι σας. Ούτε για πρόταση μομφής, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όμως να βρεθεί μια λύση. Δεν μπορεί να ψηφίζει τα νομοσχέδια η αντιπολίτευση.Βρείτε λύση κύριε Πρωθυπουργέ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει ότι νομίζει πως είναι απαραίτητο, ωστόσο επισήμανε τον κίνδυνο για την οικονομία.

«Αν αποφασίσετε ή όχι εκλογές είναι δικό σας θέμα. Οι εκλογές όμως θα μας πάνε αρκετά πίσω. Θα χάσουμε όμως δυόμισι μήνες απο μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Είναι καλές οι εκλογές, αρκεί να γίνονται την ώρα που πρέπει. Αν γίνουν τώρα εκλογές, μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και να χρειαστούμε πολύ σκληρότερο μνημόνιο. Πρέπει να δώσετε λύση. Πιστεύετε ότι είναι λύση οι εκλογές ; Κάντε το και εμείς εδώ είμαστε να σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» είπε.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως η ΝΔ στο εξής θα έχει και η ίδια επαφές με τους εταίρους αφού όπως είπε πολλές προτάσεις που η κυβέρνηση παρουσιάζει ότι είναι των θεσμών είναι τελικά δικές της.

«Εμείς θα κρίνουμε πια. Θα συνεννοούμαστε και εμείς με τους εταίρους. Γιατί μαθαίνουμε ότι κάποιες προτάσεις δεν είναι μόνο του κουαρτέτου, αλλά και δικές σας. Δεν είναι νεοφιλελεύθερο αυτό το μνημόνιο, είναι αριστερό. Και το πρωτή φορά αριστερά, σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά και θα το έχουν πετύχει αυτό οι δικοί σας βουλευτές».

Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε ευθύνες και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στους πολίτες που πιστεύουν τα ψέματα, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Πιστεύω και οι πολίτες που πιστεύουν τα ψέματα έχουν τεράστια ευθύνη.  Η ΝΔ θα έρθει για να ξαναφτιάξει τα πράγματα, αυτή είναι η μοίρα της. Δεν είστε κυβερνήτης κύριε Πρωθυπουργέ. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη» ανέφερε. 

«Τι περίμεναν οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ; Οτι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ; Οι αγρότες περίμεναν αύξηση της δημοκρατίας;»

Από τα πυά του κ. Μεϊμαράκη δεν έλειψε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πρώτο μνημονιακό.

«Για τον Πάνο Καμμένο τι περίμεναν; Αυτός είναι ο πρώτος μνημονιακός» είπε.

Επίσης, ανακοίνωωσε ότι η Νέα Δημοκρατία από αύριο το πρωί φτιάχνει ομάδες εργασίες που θα επεξεργαστούν το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. 

«Θα εκπονήσουμε σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουμε στην ΔΕΘ και αν θέλετε να το προτείνουμε στους εταίρους. Όποτε έχουμε σχέδιο, μπορούμε να πετύχουμε. Οποτε πήγαμε με πουκάμισο έξω και χαβαλέ, δεν πετύχαμε. Για τους αγρότες θα δώσουμε μάχη. Αν τον Οκτώβριο δεν έχετε διαπραγματευθεί τα μέτρα για τους αγρότες, μην έχετε δεδομένη την ψήφο της ΝΔ. Η φορολογία τώρα. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αρμέγουμε τον κόσμο με φόρους. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμφέροντα στην Ευρώπη και θέλουν να καταστρέψουν τα δικά μας προιόντα για να προωθήσουν τα δικά μας. Εμείς δεν το θέτουμε έχοντας τους αγρότες ως εκλογική πελατεία. Θέλουμε ισχυρή περιφέρεια. Δεν θα καταστρέψουμε την γεωργία επειδή θέλετε να εισάγετε προϊόντα από άλλες χώρες. Πως επιτρέψατε το 23% στην εκπαίδευση; Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν το επιτρέπει αυτό. Στους φαρμακοποιούς, γιατί δεν ακολουθήσατε το γερμανικό μοντέλο ; Εχετε καταλάβει ότι η κοινωνική σας πολιτική δεν υπάρχει ; Έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει στα νησιά ; Ας πάμε στο Eurogroup. H NΔ είναι έτοιμη να κρατήσει την χώρα στο ευρώ. Είναι έτοιμη για όλα». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην πρόεδρο της Βουλής επισημαίνοντας πως «έχει δίκιο σε πάρα πολλά γιατί εκβιάζεται το κοινοβούλιο και για όσους πουν ότι κι εμεις το έχουμε κάνει, εμείς κριθήκαμε και σκληρά την 25η Ιανουαρίου».