Γεροβασίλη: Θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, θα υπηρετήσουμε το μέλλον της χώρας

Γεροβασίλη: Θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, θα υπηρετήσουμε το μέλλον της χώρας

Αιχμές κατά των διαφωνούντων αλλά και υπόνοιες για εκλογές άφησε, εξερχόμενη από την Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Όπως τόνισε:

Μόλις ολοκληρώθηκε η δύσκολη συνεδρίαση. Με ισχυρή όμως πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρώτη συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα.Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει το Eurogroup. Επεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης. H κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα.

Στην συνέχεια, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται η δεύτερη μεγάλη μάχη, η συζητήση για το χρεος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε διαπραγματευτική προσπάθεια. Είχαμε μεγάλη πλειοψηφία, αλλά και βουλευτές που επέλεξαν διαφορετική διαδρομή.

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:

Θα γίνουν όσα χρειάζεται να γίνουν. Οι πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν θα είναι ό,τι λέει ο κανονισμός και το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να υπηρετήσει το μέλλον της χώρας. Τα βήματα είναι το Eurogroup, η εκταμίευση και η μεγάλη διαδρομή για το χρέος. 

Σε σχέση με τους διαφωνούντες δήλωσε:«Δεν προβλέπονται διαδικασίες κατά των διαφωνούντων. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό και την ιστορία και θα κριθεί γιαυτό». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο