Αιχμές κατά των διαφωνούντων αλλά και υπόνοιες για εκλογές άφησε, εξερχόμενη από την Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Όπως τόνισε:

Μόλις ολοκληρώθηκε η δύσκολη συνεδρίαση. Με ισχυρή όμως πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρώτη συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα.Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει το Eurogroup. Επεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης. H κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα.

Στην συνέχεια, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται η δεύτερη μεγάλη μάχη, η συζητήση για το χρεος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε διαπραγματευτική προσπάθεια. Είχαμε μεγάλη πλειοψηφία, αλλά και βουλευτές που επέλεξαν διαφορετική διαδρομή.

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:

Θα γίνουν όσα χρειάζεται να γίνουν. Οι πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν θα είναι ό,τι λέει ο κανονισμός και το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να υπηρετήσει το μέλλον της χώρας. Τα βήματα είναι το Eurogroup, η εκταμίευση και η μεγάλη διαδρομή για το χρέος. 

Σε σχέση με τους διαφωνούντες δήλωσε:«Δεν προβλέπονται διαδικασίες κατά των διαφωνούντων. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό και την ιστορία και θα κριθεί γιαυτό».