«Ο κ. Σαμαράς αφότου εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με θετική διάθεση», τόνισε ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος. Ο κ. Αντώναρος, μιλώντας στον «Flash 96», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και αυτό φαίνεται και από τα νομοσχέδια που ψηφίσαμε -18 ή 20 τον αριθμό- και δεκάδες διατάξεις σε πολλά νομοσχέδια. Διαπιστώσαμε όμως πολύ γρήγορα ότι αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου δεν τα τηρεί. Αιφνιδιάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως βέβαια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  τη Νέα Δημοκρατία. Και το κυριότερο: Προσπαθεί τη δική του αναποτελεσματικότητα, τη δική του αναποφασιστικότητα και θα μου επιτρέψετε να πω - είναι σκληρή η λέξη – την ανικανότητα των στελεχών της κυβέρνησης να εφαρμόσουν αυτά που οι ίδιοι αποφασίζουν και αυτά που και εμείς πολλές φορές στηρίζουμε όταν τα θεωρούμε ότι είναι για το δημόσιο συμφέρον, προσπαθεί λοιπόν να την επιμερίσει και προς εμάς.»

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό της περασμένης εβδομάδας όταν ο ίδιος ενημέρωσε οκτώ Γερμανούς βουλευτές που επισκέπτονταν την χώρα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. «Ξέρετε τι μου είπαν οι περισσότεροι από αυτούς; Ότι τους λένε έξω ότι δήθεν λόγω της αρνητικής στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προχωράει αυτό το απίθανο σχέδιο που έχει δεσμευθεί -χωρίς διαπραγμάτευση-  να εφαρμόσει η κυβέρνηση», είπε με έμφαση ο κ. Αντώναρος.


Ο κ. Αντώναρος, αφού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «μαζική παραπληροφόρηση προς τους Ευρωπαίους φίλους μας και εταίρους», τόνισε πως «στη ΝΔ αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια πολύ κρίσιμη κατάσταση η οποία γίνεται κάθε μέρα και κρισιμότερη».

Τέλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, ο κ. Αντώναρος επεσήμανε: «Αυτά μόνο άφρονες και ανόητοι μπορούν να τα σκέφτονται. Πρέπει να αγωνιστούμε μέσα στην Ευρωζώνη όπου βρισκόμαστε για να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας και να διατηρήσουμε αυτή την περίοπτη θέση που κατέχουμε  ως μέλος της Ευρωζώνης».