Την αντίθεσή της στο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διατύπωσε σε συνέντευξή της στο Βήμα Fm η Ραχήλ Μακρή, την στιγμή που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε εκ νέου ότι δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εξετάσει την πιθανή συμμετοχή της σε αντιμνημονιακό κόμμα. 

Σύμφωνα με την κ. Μακρή: 

Δεν είμαι ιδιαίτερα θετική να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που στην ουσία έχει δείξει ανικανότητα. 

Ωστόσο, υποστήριξε τελικά ότι θα αποφασίσει τι θα κάνει όταν ξεκινήσει η διαδικασία εμπιστοσύνης. ΄Εθεσε όμως ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσει, «να σκίσει ο πρωθυπουργός το μνημόνιο και να απομακρύνει τα άτομα που μας οδήγησαν σε αυτό φιάσκο και να μας οδηγήσει στο απόλυτα υλοποιήσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξάλλου σε άλλο σημείο της κυβέρνησης, η κυρία Μακρή ζήτησε επίσης να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση άνθρωποι που έχουν δείξει ότι μπορούν, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η βουλευτής ανάφερε εκ νέου την απόφασή της να μην είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που για την περίπτωση της δημιουργίας ενός αντιμνημονιακό κόμματος υποστήριξε ότι θα το εξετάσει για το αν θα συμβαδίζει με τις αρχές που έχει υπηρετήσει η ίδια τα τελευταία χρόνια στη Βουλή.